Ik was als vroege puber al zwaar en hield enorm veel van snoepen en ongezond eten. Ik was om deze reden in mijn eind tiener jaren veelte dik en dit zorgde ervoor dat ik mij dagelijks niet op mijn gemak voelde. Jaren lang zei ik tegen mijzelf dat ik hier iets aan moest doen maar het leek onmogelijk om te beginnen, waar zet ik de eerste stap. Gelukkig werd mijn eerste stap voor mij gezet op Oud en Nieuw lieten mijn vrienden mij op een weegschaal staan en ik schrok mij dood toen ik 100 kilo zag staan. De hele avond heeft dit aan mij gegeten en besloot dat ik niet verder kon zo, er moest iets veranderen.

New year, new me.

Ik besloot om te beginnen met het vervangen van slechte snacks voor betere alternatieven. Een Snicker werd een appel, een cola werd prikwater en in plaats van dat ik s ’avonds YouTube of Netflix ging kijken ging ik wandelen. Ik had expres geen stappendoel gezet zodat ik kon zien hoeveel ik kon lopen voordat ik moe was. Ik merkte al snel dat dit aardige progressie boekte voor mijzelf. In no time begon ik mij beter te voelen en dit is voordat ik überhaupt ooit een stap in de sportschool had gezet.

Volhouden

Het is niet makkelijk om nee te zeggen tegen alle lekkernijen die ik vroeger dagelijks at, en het is zeker niet zo dat ik nooit meer genoot van snoepen of drinken. Ik wist gewoon dat als ik een dagje had genoten van zoiets dat ik de andere dagen van de week strikt moest zijn en mezelf moest houden aan gezondere keuzes. Gezond leven is niet gezond als je niet hier en daar ook kan genieten.

Uitslag

Anderhalf jaar later herkende ik mezelf niet meer, ik zat lekker in mijn vel en had veel meer respect voor mezelf. Ook hielp het heel erg met het aanpakken van problemen in het leven die buiten gezondheid waren. Van 100 Kg naar 70 kg de beste stap die ik had kunnen maken.

Terug naar nieuws