Algemeen

Om bezoeken aan onze club zo plezierig, hygiënisch en veilig mogelijk te maken hebben we een clubreglement. Iedere bezoeker is verplicht om zich aan dit reglement te houden. We willen iedereen alvast hartelijk bedanken voor de medewerking.

Toegangscontrole

Leden van Health Club Jordaan dienen bij ieder bezoek in te checken bij de receptiebalie door de clubpas door een van de kaartlezers te halen. Wanneer je geen clubpas (bij je) hebt mag je pas na toestemming van een receptiemedewerker de ruimte na de balie betreden. Mocht je de clubpas kwijt zijn dan wordt je geacht een vervangende pas aan te schaffen á €5,-. Het geld ontvang je niet retour wanneer je de originele pas terugvindt.

Toegang tot de groepslessen

Bij inschrijving ontvang je een activeringsmail om een Health Club Jordaan clubaccount aan te maken. Het reserveren van groeplessen dient van tevoren te gebeuren met behulp van dit account. Je kunt vervolgens inloggen met je account via je internetbrowser of in de Health Club Jordaan app (te downloaden via de “Play Store” of de “App Store”). Je kunt je uiteraard ook persoonlijk aanmelden voor een les aan de receptiebalie van onze club. Het reserveren van groepslessen is mogelijk vanaf 24 uur voor de start van de les. Indien je hebt gereserveerd en toch besluit om niet mee te doen dien je je voor de start van de groepsles af te melden. Annuleren gaat op dezelfde manier als het reserveren van een groepsles.

Deelname aan trainingen en groepslessen

Bij deelname aan trainingen en groepslessen dien je je te allen tijde aan het programma en de instructies te houden zoals gecommuniceerd door de begeleidende trainers/instructeurs. Het staat de trainers/instructeurs vrij om deelnemers te weigeren of verwijderen. Recht op deelname komt te vervallen wanneer je niet ten minste 5 minuten voor aanvang van de training/groepsles aanwezig bent. Het is niet meer toegestaan de trainingsruimte te betreden wanneer de les al van start is gegaan, aangezien dat storend is en het mogelijk gevaar oplevert. Om dezelfde redenen is het ook niet toegestaan om de  trainingsruimtes eerder dan voor het einde van de training/groepsles te verlaten, tenzij de trainers/instructeurs van tevoren op de hoogte zijn gebracht en toestemming hebben gegeven.

Gebruik van de lockers

Het is verplicht om je persoonlijke eigendommen in een locker op te bergen en deze op slot te doen. Anders dan een handdoek en een afgesloten drinkfles mogen er geen andere spullen worden meegenomen naar de trainingsruimten. Na de training dient de locker leeg achtergelaten te worden. Afgesloten lockers worden aan het einde van de dag opengemaakt en leeg gehaald. Indien jouw spullen door ons uit de locker zijn verwijderd, dien je je bij de receptie te melden. In een locker achtergelaten eigendommen worden 1 week bewaard. Health Club Jordaan is niet aansprakelijk voor verlies en/of schade van persoonlijke eigendommen.

Sportkleding en schoeisel

Het dragen van schone, fris ruikende sportkleding is verplicht, net als het dragen van schone sportschoenen. De uitzondering hierop zijn lessen die op sokken worden uitgevoerd, zoals yoga. Sporten op dezelfde schoenen als waarmee je binnenkomt is niet toegestaan. Je loopt dan het risico te worden geweigerd.

Hygiëne

Het gebruik van een handdoek is verplicht bij het trainen op toestellen en de vloer om zweetafdrukken te voorkomen. Verspreid door de club hangen papierdispensers en spuiten gevuld met desinfectiespray. Na gebruik dienen de toestellen hiermee te worden gereinigd voor de volgende gebruiker. Scheren, nagels knippen en alle andere vormen van lichaamsverzorging anders dan omkleden, douchen en afdrogen, zijn niet toegestaan in de kleedruimten en sauna.

Sauna & Wellness

  • Gemengde (kleed)ruimte
  • Mobiele telefoons en/of camera’s niet toegestaan
  • Douchen voorafgaand aan het gebruik van de faciliteiten is om hygiënische redenen verplicht
  • Gebruik een handdoek om op te zitten
  • Badkleding (schoon!) is optioneel
  • Knippen en scheren verboden
  • Opgietmiddelen zijn niet toegestaan
  • Schoenen niet toegestaan, schone slippers wel
  • Zorg ervoor dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt
  • Ongepaste opmerkingen en/of gedragingen worden niet getolereerd!   

Trainingsmaterialen en – toestellen

Na gebruik dien je de gebruikte toestellen, gewichten en materialen schoon achter te laten. Losse materialen en gewichten dienen te worden teruggelegd op de daarvoor aangewezen plek. Het is niet toegestaan om toestellen en/of materialen onnodig lang bezet te houden. Het is ook niet toegestaan om meerdere toestellen en/of materialen tegelijkertijd te gebruiken wanneer andere bezoekers daar hinder van ondervinden. 

Drank, etenswaren en roken

Roken, alcohol en het gebruik van drugs en doping zijn niet toegestaan. Afgezien van de centrale hal en in de lounge (bij de spinningzaal) is het nuttigen van eten en drinken niet toegestaan, uitgezonderd water en/of sportdrankjes in afgesloten bidons of drinkflesjes.

Mobiele telefoon

Telefoneren is alleen toegestaan in de centrale hal bij de receptie of in de hal tegenover de kleedkamers, zolang medewerkers en/of andere bezoekers daar geen hinder van ondervinden. Het nemen van foto’s en/of het maken van video’s is nergens in de club toegestaan.

Kinderen en huisdieren

De minimumleeftijd om zelfstandig de club te mogen bezoeken is 16 jaar. Een ouder dient dan wel de overeenkomst voor het lidmaatschap te ondertekenen. Onder de 16 jaar is bezoek alleen toegestaan onder begeleiding van een Personal Trainer en wanneer een ouder heeft getekend voor het lidmaatschap. Kinderen mogen niet zonder toezicht van een ouder worden gelaten. Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van honden. Honden mogen de club alleen in de balieruimte betreden, aan de lijn en vergezeld door hun eigenaar.

Health Club Jordaan 2024 - Ook een website laten maken?